Lamsvlees met paddestoelensaus

Lamsvlees met paddestoelensaus

Lamsvlees met paddestoelensaus

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

20 minuten

Ingrediënten

350 gr mager lamsvlees zoals lende of filet
2 eetl plantaardige olie
3 tenen knoflook, gekneusd
1 prei in ringen
200 gr grote paddestoelen, in plakjes
½ theel. sesamolie
verse rode pepertjes ter garnering
1 theel maizena
4 eetl lichte sojasaus
3 eetl rijstwijn of droge sherry
3 eetl water
½ theel chilisaus

Bereiden

Snijd het vlees met een scherp mes in dunne reepjes.

Meng voor de saus de maizena, sojasaus,rijstwijn, water en chilisaus door elkaar.

Verhit de olie in een hete wok of koekenpan.
Voeg het vlees, de knoflook en de prei toe en roerbak 2-3 minuten.
Doe de paddestoelen erbij en roerbak deze 1 minuut mee.
Roer de saus erdoor en verwarm deze 2-3 of totdat het lamsvlees gaar en mals is.

Besprenkel met sesamolie en schep alles in een grote voorverwarmde schaal.
Garneer met de rode pepertjes Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus